Nationaal Klimaatplan: waarom, voor wie, hoe?

Op 17 april 2023 organiseren de Klimaatcoalitie en CNCD-11.11.11 een colloquium in het federaal Parlement over het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NEKP): “Nationaal Klimaatplan: waarom, voor wie, hoe?”. 

Samen met experten en politieke vertegenwoordigers willen de Klimaatcoalitie en CNCD-11.11.11 stilstaan bij het belang van het Belgische NEKP dat momenteel wordt voorbereid. Wat ligt er op tafel? Wat kan er en wat niet? Welke zijn de opportuniteiten en beperkingen binnen het federale België? Maar vooral waar liggen de oplossingen? 

Programma:

-8u45 – 9u45: Verwelkoming 

-9u45 – 11u: Sessie 1: Welke plaats heeft klimaatgovernance in het klimaatbeleid? Verschillende invalshoeken Met Alina Avenschovnka (internationale blik), Thomas Bernheim, DG Clima, Europese Commissie (wat verwacht de EU van België op vlak van klimaatbeleid?) en Peter Wittoeck ( Belgische stand van zaken) 

-11u15 – 12u45: Sessie 2: Presentatie van de verschillende klimaatplannen in aanwezigheid van de kabinetten van de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale Ministers van Klimaat.

-12u45 – 13u45: Lunch

-13u45 – 15u15: Sessie 3: Klimaatgovernance: obstakels en oplossingen? met Delphine Misonne (USLB), Karel Reybroeck (KUL) en Rebecca Thissen (Klimaatcoalitie).

-15u15: Afscheidsdrink

Adres van de dag: Huis van de parlementsleden, Leuvenseweg 48, Brussel

Gelieve u vóór 12/4 in te schrijven via onderstaand formulier: https://www.cncd.be/form-seminaire-coalitionclimat-klimaatcoalitie-seminarie?lang=nl

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief