#StandUpForClimate

De jongeren staan op voor het klimaat!

In 2023 worden alle jongeren opnieuw uitgenodigd om op te komen voor het klimaat en om een krachtige boodschap uit te sturen vanuit hun school, hun jeugdcentrum, hun jeugdbeweging, hun buurt …

Maak je eigen borden, neem foto’s, maak een film, organiseer zelfs je eigen klimaatprotest. Het draait allemaal om creativiteit!

Wil je met je school, jongerencentrum, vereniging, buurt, jeugdbeweging … deelnemen aan de actie van 2023?

Schrijf je hier in en ontvang als eerste alle informatie en tools die je helpen om je te mobiliseren voor het klimaat!

Noteer nu al dat de actie plaatsvindt op vrijdag 1 december 2023 ! De vorige editie telde meer dan 400 scholen en verenigingen en 44.000 jongeren!

Wie ben ik ?

Ik ben leerkracht

Gemotiveerd om erover te praten met mijn leerlingen… Tools nodig? Op zoek naar een uitdaging voor je les? Er staat een gloednieuwe Quiz voor je klaar.

Ik ben leerling

Ik wil het over het klimaat hebben. In de klas, op school, om de boel in beweging te krijgen. Hulp nodig om erover te praten met de leerkrachten? Met je vrienden vrienden? Deze tools staan voor je klaar.

Ik ben student 

Met mijn Kot, mijn vrienden, mijn organisatie, tijdens een cursus… Wil jij op 1 december deel uitmaken van de verandering? Organiseer de actie op jouw universiteit!

Meer weten

Ideeën of tools nodig?

Inschrijven

Ik doe mee !

Publiceer je actie

Wil je laten zien wat je doet?

Getuigenissen

Reacties van de deelnemers

Het was geweldig om de hele school bij elkaar te zien, ik kreeg er de rillingen van en we zijn zo trots dat onze foto op de site staat. Bedankt voor de keigoede tools en onze actie mee in de verf te zetten.

Karolien – leerkracht

Het is niet altijd gemakkelijk om over klimaat te praten, maar vandaag maakten we hier tijd voor. Superblij dat we het aan onze leerlingen kunnen laten zien dat het iedereen aanbelangt.

Victor – Docent wetenschappen

Partners van de actie

Voor jou en door jou

#StandUpForClimate is een uitnodiging om mee te doen en in actie te komen voor één dag en/of gedurende het hele jaar. We staan altijd open voor verzoeken van schoolklassen, die ons kunnen helpen om activiteiten of lezingen voor volgend jaar voor te bereiden.

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief