Masereelfonds

Het Masereelfonds is een cultuurfonds, genoemd naar de vermaarde graficus en houtsnijder Frans Masereel (1889-1972) die zich opstelde als pacifist en links, sociaal bewogen activist. Het is een progressieve vereniging die met een kritisch oog naar de samenleving kijkt. Ze doen dat vrij en vrank, zonder dogma’s, met oor en respect voor alle inzichten die bijdragen tot een solidaire, veelkleurige, rechtvaardige en radicaal democratische samenleving.

Ze horen thuis in het linkse middenveld van de vakbonden, de milieubeweging, de vredesbeweging, de vele organisaties en actiegroepen voor sociale en economische gelijkheid. Maar ze blijven wel altijd onafhankelijk, daar staan ze op. Ze maken tijd voor kunst, voor maatschappelijk debat, voor actuele vraagstukken. Maar ook voor ontspanning. Kritisch, progressief en onafhankelijk, daar dingen zij nooit op af.

In 2019 en 2020 werd sterk ingezet op het thema klimaat en migratie, getuige daarvan het project KLIMAATLING. Zie: https://www.klimaatling.be/  

In 2024 staat klimaatrechtvaardigheid op de agenda.

Contact

Adres:

Info:

Links : 

Website

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief