Bezig met het laden van Events
Alle Events Millenium Film Festival: Focus op Klimaatverandering
  • Dit event is voorbij.
:

Millenium Film Festival: Focus op Klimaatverandering

15 maart van 19:00 tot 22 maart van 22:30
Brussel

Van 15 tot 22 maart keert het Millenium International Documentary Film Festival terug naar de meest iconische bioscopen van Brussel, waarbij het publiek wordt uitgenodigd op een reis door het ingewikkelde tapijt van maatschappelijke, milieugerelateerde en politieke verhalen die onze wereld vandaag definiëren en onze toekomst vormgeven.

Het hart van deze editie ligt een diepgaande toewijding aan het belichten van het dringende probleem van klimaatverandering, met verhalen die inspireren tot reflectie en actie.

Belichte Films:

Mighty Afrin In the Time of Floods: In het gezicht van terugkerende overstromingen die haar vaderland bedreigen, begint Afrin aan een reis die alle grenzen overschrijdt. Terwijl ze de verwoestingen van klimaatverandering navigeert, wordt Afrin’s verhaal een getuigenis van de ontembare menselijke geest in het gezicht van tegenspoed.

Deep Rising: Het ontrafelen van de complexiteiten van onze energiecrisis en de banden met het lot van de oceaan, deze film spoort aan tot dringende oproepen voor duurzame oplossingen voordat het te laat is.

Lonely Oaks: In het midden van gewelddadige botsingen tussen milieuactivisten en politie in het Hambach-bos, werd filmstudent Steffen Meyn gedood in een tragisch ongeval. Hier is het verhaal van zijn reis diep in de wereld van de activisten en de terugblik van de deelnemers, hun twijfels, motivaties en visie op de toekomst.

Against the Tide: Een verhaal van vriendschap en groeiende wrok tussen twee mannen, zo dicht als broers, tegen de achtergrond van een bewonderende zee, die steeds vijandiger wordt door klimaatverandering.

Between the Rains: Tijdens een periode van recordlage regenval in Kenia wordt de Turkana-stam geconfronteerd met groeiende gewelddadige botsingen met rivaliserende stammen en wilde roofdieren. Kole, een herdersjongen, stelt niet alleen zijn pad als krijger in vraag, maar ook de erosie van de cultuur die elk aspect van zijn leven heeft gevormd.

Haal je 5-filmkaart en ontdek al deze inspirerende verhalen uit de focus op het Klimaatveranderingscircuit.

We zijn vereerd om de geprezen en drievoudig Oscarwinnende filmmaker Oliver Stone te verwelkomen als onze eregast, diepte toevoegend aan onze discussies over de rol van cinema bij het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Masterclasses, ronde tafels en andere evenementen zijn ook gepland.

Bekijk het volledige programma van Millenium en sluit je aan bij ons in Brussel voor een week van prikkelende cinema en betekenisvolle dialoog.

Begin:
15 maart van 19:00
Einde:
22 maart van 22:30

Organisator

Millenium Film Festival

Event Navigation

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief