Bezig met het laden van Evenementen
All Evenementen Fossil Fuel non proliferation treaty
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Fossil Fuel non proliferation treaty

21 maart van 18:30 tot 20:00
Rue Archimède
Op 21 maart vindt in Brussel een top van de Europese Raad van staatshoofden en regeringsleiders plaats, en wij organiseren een bijeenkomst om de klimaatbommen die het klimaat en de mensheid vernietigen een halt toe te roepen en om voor te stellen dat de 27 lidstaten het Non-Proliferatieverdrag voor Fossiele Brandstoffen aannemen (https://fossilfueltreaty.org).
De bijeenkomst vindt plaats om 18.30 uur bij de Schumanrotonde op Archimède straat (OPMERKING: de Schumanrotonde zal gesloten zijn, toegang Merode).
425 klimaatbommen in de wereld (kolenmijnen, olie- en gaswinningsprojecten) elk het potentieel hebben om meer dan 1 miljard ton CO2 uit te stoten, en samen het equivalent van 1.182 gigaton CO2 – 2 tot 3 keer de emissiedrempel (400 tot 500 gigaton) die niet mag overschrijden werden om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 °C (https://www.tijd.be/…/fossiele…/10502934.html)
NGO’s hebben ook het feit aan de kaak gesteld dat
veel Europese bedrijven en banken betrokken zijn bij meer dan honderd klimaatbommen (https://caneurope.org/carbon-bombs).
Tussen 2020 en 2022 werden 20 nieuwe klimaatbommen in werking gesteld, terwijl het IEA, het IPCC en duizenden NGO’s en wetenschappers staan erop dat deze nieuwe projecten worden stopgezet.

Daarom roepen we de 27 lidstaten op om het Non-Proliferatieverdrag voor Fossiele Brandstoffen aan te nemen, dat gesteund wordt door duizenden spelers uit het maatschappelijk middenveld, evenals door het Europees Parlement en de WHO, maar ondertekend wordt door slechts 12 landen, voornamelijk eilandstaten die worden bedreigd door zeestijging.

Voir moins
Datum:
21 maart
Tijd:
18:30 tot 20:00
Rue Archimède
Rue archimède
Bruxelles,1000Belgique

Organisator

Rise for Climate Belgium

Evenement Navigation

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief