Bezig met het laden van Evenementen
All Evenementen Debat | Dubai: klimaatconferentie van de laatste kans?
  • Deze evenement zijn geslaagd.
:

Debat | Dubai: klimaatconferentie van de laatste kans?

16 november de 19h30 à 21h00
deBuren

In de aanloop naar klimaatconferentie COP28 organiseert deBuren een kritisch gesprek met enkele Vlaamse en Nederlandse hoofdrolspelers en experts. Alle sprekers zullen aanwezig zijn in Dubai voor de onderhandelingen daar. V.l.n.r.: Bastiaan Hassing (hoofd van de Nederlandse delegatie), Kiki Berkers (11.11.11., policy officer klimaat & natuurlijke hulpbronnen, politiek coördinator Klimaatcoalitie) Peter Wittoeck (hoofd van de Belgische delegatie) en Dieuwertje Wallaart (vicevoorzitter Jonge Klimaatbeweging, Nederland) doen mee aan de discussie. Moderator is Dirk Holemans (coördinator denktank Oikos en auteur).

Wat zijn – in de context van Europees beleid – de belangrijkste doelstellingen waarmee België/Vlaanderen en Nederland naar Dubai afreizen? Welke hindernissen wachten de onderhandelaars? Wat valt te leren van eerdere edities? Zal deze conferentie meer concrete afspraken opleveren dan de vorige? Is dit de conferentie van de ´laatste kans´? Hebben dit soort conferenties überhaupt zin of is het tijd voor andere initiatieven?

Klimaatdichter, schrijver en bioloog Pieter Van de Walle zal tijdens de avond een aantal toepasselijke gedichten voordragen.

 

Datum:
16 november
Tijd:
19h30 à 21h00
deBuren
Leopoldstraat 6
Brussel,1000Belgium

Organisator

deBuren
022121930
info@deburen.eu

Evenement Navigation

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider á faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief