Bezig met het laden van Events
Alle Events Cobalt Rush: the future of going green
  • Dit event is voorbij.
:

Cobalt Rush: the future of going green

19 maart van 20:00 tot 22:00
White Cinema

Sluit je aan bij Amnesty International en Rights and Accountability In Development (RAID) voor een speciale vertoning van de documentaire “Cobalt Rush: The future of Going Green” in White Cinema.

Het beëindigen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is een van de grootste collectieve uitdagingen voor de mensheid. De elektrificatie van transport en de lucratieve markt voor elektrische voertuigen hebben de aandacht getrokken van zowel overheden als autofabrikanten. Kobalt, een belangrijk mineraal in batterijen voor elektrische voertuigen, wordt voornamelijk gevonden in de Democratische Republiek Congo (DRC) en zorgt voor een enorme toename van de industriële mijnbouw. Deze kobaltkoorts heeft een hoge prijs voor mens en milieu en roept vragen op: wie wordt er opgeofferd en wie heeft er baat bij een groene koers?

Deze nieuwe film van journalisten Arnaud Zajtman & Quentin Noirfalisse onderzoekt de gevolgen van de energietransitie voor de mensenrechten en het milieu.

In de paneldiscussie na afloop van de filmvertoning worden voorstellen gedaan voor een rechtvaardige energietransitie. Panelleden zijn onder andere: Activisten uit de DRC Donat Kambola (The Good Governance and Human Rights Initiative – IBGDH) en Emmanuel Umpula (Afrewatch), Anaïs Tobalagba (RAID).

Agenda:

20h: Deuren gaan open

20h15: Start van de film “Cobalt Rush: The Future of Going Green”

21h30: Q&A- Vragen en antwoorden

22h15: Einde event

Datum:
19 maart
Tijd:
20:00 tot 22:00
White Cinema
Boulevard Lambermont 1
Schaerbeek,Bruxelles1030

Organisatoren

Amnesty International
Rights and Accountability In Development

Event Navigation

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief