Bezig met het laden van Events
Alle Events Uitwisseling over jongerenparticipatie in de klimaattransitie in Brussel
  • Dit event is voorbij.

Uitwisseling over jongerenparticipatie in de klimaattransitie in Brussel

10 januari van 09:00 tot 12:00
JES vzw

Is de klimaatverandering een zaak van iedereen? Zeker, maar vooral de jeugd zal met de beslissingen van vandaag moeten leven. Hoe kunnen we hen warm maken voor deze kwestie, hun engagement stimuleren, hun stem gehoor geven en zo hun plek aan tafel verzekeren? Zetten jullie zich in voor de toekomst van Brussel en haar jeugd? Kom samen met andere milieu- en jeugdorganisaties discussiëren en de Brusselse jeugd in transitie uitdenken! In het kader van ons project rond de participatie van jongeren aan het klimaatbeleid nodigen JES en Forum des Jeunes jullie van harte uit voor een gezellige netwerkmoment in de voormiddag op 10 januari van 9u tot 12u.

Programma:

9u: Koffie & Koeken
9u30: Discussietafel I – Jeugd & Engagement: Wat zijn de belangrijke ingrediënten om de betrokkenheid van jongeren en jonge volwassenen te winnen? Welke vormen van engagement past bij hun?
10u00: Discussietafel II – (On)rechtvaardigheid & Klimaatverandering: hoe bereiken we alle jongeren, inclusief de kwetsbare jongeren voor wie andere kwesties de prioriteit zijn?
10u40: Discussietafel III – Communicatie & Participatie : hoe communiceren we met jongeren om animo voor participatie aan te wakkeren? Hoe vermijden we negatieve gevoelens van eco-angst, overbevraging en verantwoordelijkheidsdruk?
11u: Voorstellingen van de rapporteurs
11u30: Broodjes & Babbel

SCHRIJF JE IN !

&

JES vzw
Werkhuizenstraat 3
Molenbeek,1080Belgique

Organisatoren

Forum des Jeunes
JES vzw

Event Navigation

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief