Bezig met het laden van Events
Alle Events HET KLIMAAT, EN IK, EN IK, EN .. WIJ !
  • Dit event is voorbij.

HET KLIMAAT, EN IK, EN IK, EN .. WIJ !

3 oktober 2023 van 19:00 tot 22:00
Gemeentehuis Oudergem

De klimaatcrisis is een feit. Dat brengt een vloedgolf van uitdagingen, gedachten en emoties met zich mee. De lokale groep van Oudergem van CNCD-11.11.11, in samenwerking met Oudergem en Transitie en Ontwikkelingssamenwerking Oudergem, nodigt je uit om een avond door te brengen om je te informeren, ideeën uit te wisselen en samen actie te ondernemen.

Ontmoet Nicolas Van Nuffel, voorzitter van de Klimaatcoalitie en directeur Belangenbehartiging bij het CNCD 11 11 11: De klimaatcrisis is een feit, en daarmee dringende uitdagingen op het gebied van energie, consumptie en politiek. Laten we tussen gedachten, angsten, woede en terugtrekking de tijd nemen om stil te staan bij Nicolas Van Nuffel. Samen met hem zullen we ontdekken: waar staan we, wat zijn de verantwoordelijkheden en de hefbomen voor actie op verschillende niveaus?

Participatieve workshops: nu samen handelen: in kleine groepjes leren we elkaar kennen. Met de hulp van een gespreksbegeleider zullen we ideeën uitwisselen met anderen: van het kleinste gebaar tot grote projecten, alles is belangrijk: wat ik al doe in mijn huishouden, mijn buurt, met mijn collega’s, wat ik zou willen doen, wat we samen zouden kunnen doen… en tot slot zullen we samen een netwerk creëren, met degenen die dat willen, een soort actiegemeenschap, want samen staan we sterker en hebben we betere ideeën. Dus het einde wordt een begin!

De avond vindt plaats in de Raadszaal op de 1ste verdieping van het gemeentehuis in Oudergem. Iedereen mag meedoen, ook mensen die geen internetverbinding hebben, eveneens de mensen die geen gsm gebruiken. Er zal een kort formulier beschikbaar zijn aan de ingang om ons te laten weten hoe we je kunnen contacteren (als je dat wenst).

De vergadering zal in het Frans zijn, maar het is mogelijk om vragen in het Nederlands te stellen. Voor de kleine groepen is er de keuze tussen Frans of Nederlands.

Datum:
3 oktober 2023
Tijd:
19:00 tot 22:00
Gemeentehuis Oudergem
Émile Idiersstraat 14
Oudergem,1160

Event Navigation

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief