Bezig met het laden van Events
Alle Events Blijf van mijn toekomst af! 
:

Blijf van mijn toekomst af! 

23 juni van 14:00 tot 17:00
Gare centrale
Initiatief en oproep van het collectief van burgers Rise for Climate Belgium.
Verzamelen op zondag 23 juni om 14u aan het Centraal Station van Brussel en mars naar de Europese wijk Schuman ( Jean Reyplein )
In het licht van de verergerende klimaatrampen, de gevaren van extreem rechts en het nieuwe bezuinigingsbeleid van de EU, organiseren we een nieuwe Europese mars voor het klimaat, democratie en tegen bezuinigingen.
De mars zal kort na de verkiezingen plaatsvinden en zal een oproep doen aan de nieuwe Europese Raad van staatshoofden op 27 en 28 juni in Brussel.
Met het oog op de klimaatnood willen we dat de 27 lidstaten een Non-Proliferatieverdrag voor Fossiele Brandstoffen aannemen dat gesteund wordt door duizenden ngo’s en wetenschappers, maar nog door geen enkele Europese regering. www.fossilfueltreaty.org
We eisen dat België en de 27 lidstaten de volgende bezuinigingsronde op gezondheid, salarissen, onderwijs en cultuur blokkeren.
Bovendien zal Europa zonder de nodige middelen niet in staat zijn om zijn verbintenissen inzake klimaatverandering, natuurherstel en rechtvaardige transitie na te komen… (Groen Pact). Tegenover bezuinigingen stellen we fiscale rechtvaardigheidsmaatregelen zoals een Europese vermogensbelasting en een belasting op financiële transacties om openbare diensten en de overgang te herfinancieren. Deze mobilisatie zal ook een mars zijn om de rechten van iedereen te verdedigen tegen de opkomst van extreem-rechts in heel Europa!
Datum:
23 juni
Tijd:
14:00 tot 17:00
Gare centrale
Gare centrale
Bruxelles,Bruxelles1000Belgique
0499439350

Organisator

Rise for Climate Belgium

Event Navigation

Participez au changement

Maak deel uit van de verandering

Soutenez-nous

Vous voulez nous aider à faire avancer le mouvement climat?
Chaque don peut y contribuer !

Steun ons

Wil je ons helpen de klimaatbeweging vooruit te stuwen?
Elke gift maakt mee het verschil.

Newsletter

Nieuwsbrief