United for Climate op 29/11 en 8/12: twee keer op straat voor het klimaat

Dinsdag 26 november 2019, Brussel - In de aanloop naar de klimaattop COP 25 in Madrid, plant de Belgische klimaatbeweging opnieuw twee belangrijke acties. Uit het hele land zullen mensen op straat komen om meer klimaatambitie te eisen en om onze politici eraan te herinneren dat we dringend een Belgisch energie- en klimaatplan nodig hebben dat ons klaarstoomt voor de toekomst.

De eerste actie vindt plaats op vrijdag 29 november in meerdere steden in België en wordt georganiseerd door Students For Climate, Youth For Climate en Workers for Climate, in het kader van de vierde Global Strike for Future.

De tweede actie, georganiseerd door vrijwilligersbeweging Climate Express en door de Klimaatcoalitie, zal plaatsvinden op zondag 8 december in Brussel. “We zullen een mensenketting vormen rond het Federaal Parlement en het Koninklijk Paleis” legt Dave Van Meel, vice-voorzitter van de Klimaatcoalitie, uit. “We staan hand in hand om te  tonen dat solidariteit cruciaal is in de strijd tegen de klimaatverandering”. De actie is goedgekeurd en wordt in overleg met de politie georganiseerd.

In Wallonië en Brussel worden er belangrijke stappen gezet, maar België hinkt qua klimaatbeleid achterop in vergelijking met de buurlanden en de Europese Unie. De transitie naar een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving met respect voor de mensenrechten is in de landen rondom ons al ingezet.

“Een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid biedt onnoemelijk veel kansen voor een gezonde, welvarende en gelijke samenleving. Dit kan enkel mits échte politieke wil en een visie op lange termijn. Het aanslepen van regeringsonderhandelingen op federaal niveau mag ons land niet langer blokkeren. Wij vragen de partijen om hun verantwoordelijkheid op te nemen en snel een akkoord te vinden om België op een ambitieus klimaatspoor te zetten” besluit Dave Van Meel.

 

Meer informatie

 

Perscontact