Publieke actie: zal de 'koolstofzeepbel' uiteenspatten?

 

In het kader van haar campagne “Bankroute.be”, heeft de Klimaatcoalitie een publieke actie georganiseerd op zaterdag 6 mei om 14u30 op de Kunstberg in Brussel.

Een koolstofzeepbel dreigde er er uit elkaar te spatten! Het event had tot doel de vier grootste banken in België aan te zetten hun investeringen in de riskante sector van de fossiele brandstoffen stop te zetten. Deze actie kaderde in de Global Divestment Week, een golf van activiteiten in 39 landen over de hele wereld georganiseerd door de internationale klimaatbeweging 350.org.

 

Visuele actie

Een grote zwarte ballon die de koolstofzeepbel voorstelt, werd gevuld naarmate voorbijgangers aangaven klant te zijn bij één van de vier banken (BNP Paribas, ING, KBC of Belfius). Deze investeren nog steeds meer dan 40 miljard euro in fossiele brandstoffen.

Deelnemers aan de actie kregen ook informatie over de campagne en werden uitgenodigd om zich achter de eisen van de Klimaatcoalitie te scharen door een brief te sturen naar hun bank op www.bankroute.be.

Bekijk de foto's en deel het filmpje via social media!

 

Meer info

Meer informatie over de campagne hier en op onze Facebook-pagina

Meer informatie over de Global Divestment Week op globaldivestmentmobilisation.org.

 

Perscontact

Laurien Spruyt

Co-voorzitter Klimaatcoalitie

0496/92.50.07

laurien.spruyt@bblv.be

 

Met de financiële steun van