Manifestatie DOEL: nucleair nee, hernieuwbaar ja

Op initiatief van de 11 maart-beweging

Op zaterdag 12 maart kan je in Antwerpen mee je ongenoegen over kernenergie uiten en oproepen tot meer hernieuwbare energie. Vijf jaar na de kernramp in Fukushima (11 maart 2011) is het tijd voor een ander energiesysteem.

Onder het motto “DOEL: nucleair NEE! hernieuwbaar JA!” ijveren een coalitie van partners op initiatief van de 11 maart-beweging voor:

– de sluiting van de kernreactoren van Doel

– 100 % hernieuwbare energie

– duurzame jobs, ook voor de werknemers van Doel

Start: 14:00 Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSK), Leopold De Waelplaats, Antwerpen
Mars naar de Groenplaats, Antwerpen

We verzamelen op de Leopold De Waelplaats in witte pakken/kledij (of desnoods andere kledij), en wandelen onder begeleiding van treurige muziek naar de Groenplaats. Daar tonen we het alternatief: kleurrijke kleding, live muziek en animatie doen de sfeer omkantelen. Een alternatief is mogelijk! We trekken de witte pakken uit en tonen de diversiteit van mensen en alternatieven! O.a. met Vitalski, NoMoBS (onder voorbehoud), Low Impact Man…
Nieuwe toezeggingen van muzikanten: Geert Waegeman en Oswald Martens.

Wat vlaggen en spandoeken betreft: probeer het verloop van de manifestatie te respecteren. Een kleurrijke vlag vloekt bijvoorbeeld met treurige muziek.

Roepen op: de Antwerpse 11 maart-beweging (een initiatief van Greenpeace Antwerpen, Climaxi, Ecokot), Stop Nucléaire, WISE, Curieus, BBLv, Groen Antwerpen, sp.a Antwerpen, PVDA Antwerpen, Vrede, Comac, Climate Express, Masereelfonds Antwerpen,...

Vind meer info op deze webpagina en in het facebook-event! Laat je stem horen en kom mee betogen op zaterdag 12 maart!