De jongeren 'staan op' voor het klimaat. #standupforclimate

#standupforclimate

Op vrijdag 21 oktober 2022 worden alle Belgische kinderen en jongeren uitgenodigd om ‘op te staan’  voor het klimaat. Scholen, jeugdcentra, jeugdbewegingen: we hebben jullie allemaal hard nodig om de hele bevolking in actie te krijgen. 

WAAROM STAAN WE OP?

Overstromingen, hittegolven, droogtes, bosbranden... vandaag laat de klimaatverandering zich overal ter wereld voelen.. De impact neemt met de dag toe en als we niets doen, zullen de gevolgen voor het leven op aarde onomkeerbaar zijn. Zoals het IPCC stelt in zijn laatste rapport: "De klimaatverandering is er: We moeten alles op alles zetten om de effecten te beperken". 

Vorig jaar riepen meer dan 100 scholen: "Wake up for Climate!" Nu moet iedereen wakker zijn en is het tijd om op te staan! #standupforclimate

HOE KAN JE DEELNEMEN?

·   Noteer vrijdag 21 oktober in je agenda. Twee dagen later, op zondag 23 oktober, vullen we de straten van Brussel in de grootste klimaatmars ooit!

·    Registreer hier alvast je school, jeugdhuis, vereniging, buurt, jeugdbeweging. Zo houden wij je op de hoogte van de actie en krijg je alle tools die je nodig hebt.

·    Maak met de  jongeren een affiche/spandoek voor de klimaatmars met het symbool* van de actie. Neem hiervan een foto en/of video en deel de beelden via social media (facebook, instagram, tiktok,..) 

·    Heb je zelf een creatief idee met slogans, toneelstukjes, flyers, brieven aan politici? Geen gek idee is té gek voor het klimaat. Laat ons weten wat jullie wilde plannen zijn. De keuze is aan jou! 

EXTRA INSPIRATIE?

·    Nodig de jongeren uit om deel te nemen aan een klimaatquiz!*

.    Maak er een heuse klimaatdag (of week) van en ga met de educatieve tools aan de slag*

VRAGEN OF WILDE PLANNEN?
Stuur ze ons naar standup@coalitionclimat.be

* Het symbool, de quiz en de educatieve tools worden in de loop van de zomer verspreid.

 De Klimaatcoalitie, CNCD-11.11.11, Coren asbl, 11.11.11, GoodPlanet, WWF