Zet je bank op de juiste route

Zet je bank op de juiste route

 

In 2017 heeft de Klimaatcoalitie een nationale campagne gevoerd die de Belgische grootbanken, zijnde BNP Paribas, KBC, ING en Belfius, opriep om hun middelen in de fossiele brandstoffenindustrie zo snel mogelijk weg te halen en deze te herinvesteren in duurzame energiebronnen. Elke burger kon via een speciaal webformulier zijn bank vragen om zijn/haar geld niet meer te investeren in fossiele brandstoffen. 

BNP Paribas, ING, KBC en Belfius investeren in totaal nog steeds meer dan 40 miljard euro in die vervuilende industrie. Dat bewijst ons onderzoek. Een gigantisch risico voor de planeet én voor onze spaarcenten, want om de opwarming van de aarde te beperken moet 85 procent van de steenkool, olie en gas die vandaag nog in de grond zitten, daar ook blijven.

Zorg ervoor dat jouw geld naar een groene economie gaat, goed voor het klimaat, onze gezondheid en nieuwe jobs. Wordt jouw bank de eerste fossielvrije bank van België?

 

Met de steun van:

 

 

Onderzoek naar de banken

Campagnemateriaal

Publieksacties

Persberichten

Hoe desinvesteren als organisatie?

Onderneem actie

Veelgestelde vragen

Andere Belgische acties

Laatste nieuws

IPCC- wetenschappers trekken, opnieuw en luider, aan de alarmbel. De klimaatcoalitie eist dringende acties.

28/02/2022 - 13:52

IPCC: Wetenschappers trekken, opnieuw en luider, aan de alarmbel.

28 februari. Het IPCC heeft het tweede hoofdstuk van zijn nieuwe beoordelingsrapport over de effecten van klimaatverandering gepubliceerd. De conclusies zijn duidelijk: de gevolgen van de klimaatverandering zullen nog sneller en ernstiger zijn dan verwacht. De dramatische overstromingen van juli 2021 waren een duidelijke illustratie van deze gevolgen in ons land. De Klimaatcoalitie eist dat België zijn verantwoordelijkheid neemt, door zijn uitstoot van broeikasgassen snel te verminderen en door de landen van het Zuiden te steunen in hun aanpassings- en transitiebeleid.

Lidorganisaties