Klimaatcoalitie en Climate Express lanceren #WeAreMarching

Brussel, 27 november - Ook na twee geannuleerde klimaatmarsen laten de burgerbeweging Climate Express en de Klimaatcoalitie zich niet muilkorven. Zij roepen deze zondag 29 november alle burgers in dit land op om toch hun stem te laten horen voor een sterk klimaatakkoord. En dit op een originele manier: elke burger wordt uitgenodigd een veilig plekje te zoeken en van daaruit een klimaatboodschap de wereld in te sturen.

Onder de hashtag #WeAreMarching kunnen burgers, alleen of in groep, hun eigen ‘klimaatmars’ via sociale media (Twitter, Facebook, Instagram)  delen met de rest van de wereld. Deze zondag zullen wereldwijd meer dan tweeduizend klimaatmanifestaties worden gehouden. Door de terreurdreiging in België blijkt een dergelijke manifestatie voorlopig niet haalbaar.

Ondanks het begrip voor de uitzonderlijke omstandigheden willen de vele organisaties en burgers verenigd in Climate Express en de Klimaatcoalitie een krachtig signaal geven: de top in Parijs is een sleutelmoment. Een definitieve transitie naar 100% hernieuwbare energie is dringend nodig.

Deze actie wil tegemoetkomen aan de bezorgdheden van de veiligheidsdiensten en vraagt deelnemers daarom een zo veilig mogelijke plek in hun buurt te zoeken om alleen, met familie en vrienden of zelfs in groep, hun eigen klimaatmanifestatie te houden en een foto of video te delen via sociale media met de hashtag #WeAreMarching. Climate Express en de Klimaatcoalitie rekenen op het Belgische gevoel voor humor dat de burgers van dit land een diverse, kleurrijke en vooral positieve boodschap de wereld zullen insturen.

De Klimaatcoalitie ondersteunt ook de klimaatmanifestatie op 6 december in Oostende.

Woordvoerders:

Nathalie Eggermont (Climate Express) - 0477/44 07 01
Joeri Thijs (Klimaatcoalitie) - 0496/26 31 92