Gentse Klimaattour met Alternatiba

Gentse Klimaattour met Alternatiba

Op dinsdag 4 augustus slaan Alternatiba on Tour, Climate Express en de Klimaatcoalitie de handen in elkaar voor een nieuwe actie van #movetheclimate by bike.

De actie kadert binnen de halte in Gent van Alternatiba on Tour, een project van de Franse organisatie Alternatiba. Zij fietsen 5000 km door Frankrijk en buurlanden, om alternatieven te versterken en mensen te mobiliseren voor de klimaattop in Parijs. Climate Express gaat in december samen met 10.000 Belgen ook naar de klimaatonderhandelingen. Samen met de leden van de Klimaatcaolitie trekken we met de trein, bus, fiets, step, gocart, … naar Parijs om te pleiten voor een daadkrachtige en solidaire aanpak van de klimaatverandering.

De Klimaatcoalitie en Climate Express verwelkomen Alternatiba on Tour deze zomer te Gent! We zullen paraderen door de Artveldestad en tal van alternatieve vervoersmiddelen op wielen vieren en tentoonspreiden. We eindigen deze tour met een conferentie-debat over onze projecten en de issues van de klimaatstrijd.

We starten in het Baudelo-park om 18u en komen toe in de Boerse poort rond 19u. De parade zal bestaan uit verschillende blokken van fietsen, bak- en taxifietsen, ligfietsen, go-cars, skaters, steppers, etc etc. In de Boerse poort komen we samen om te smullen van lokale drankjes en versnaperingen, om uit te wisselen met wiel-genoten en om meer te weten te komen over de klimaattop, de klimaatstrijd en de mobilisatie voor Parijs.

Kom mee touren voor het klimaat! Hoe meer verschillende alternatieve vervoersmiddelen op wielen, hoe kleurrijker en plezanter onze optocht! https://www.facebook.com/events/938782706185589/