Ecokerk: Het klimaat verandert ook mij!

 
 

Met dit initiatief laat Ecokerk een jaar lang inspirerende en prominente stemmen uit de samenleving aan het woord. We vragen hen om in een persoonlijk geschreven getuigenis te vertellen hoe het klimaat ook hen veranderde en verandert. We doen dat in de aanloop naar de belangrijke en hopelijk beslissende VN-klimaattop, eind 2015 in Parijs. Elke week publiceren we een verhaal op onze website en delen het via sociale en andere media. Ga naar de webpagina.

We vragen bezoekers op de website om er hun eigen verhaal aan toe te voegen.  Of het verhaal van hun jeugdbeweging, school, parochie, transitiegroep, actiegroep...
Week na week zal dit groeiend aantal getuigenissen tonen dat er in Vlaanderen een belangrijk draagvlak bestaat voor de ingrijpende veranderingen die onze samenleving moet ondergaan om de klimaatcrisis het hoofd te bieden.

Dit draagvlak voor verandering moet een signaal zijn voor onze politici die op de klimaattop mee zullen beslissen over onze toekomst. We zullen hen de gebundelde verhalen overhandigen, samen met het eisenpakket van de christelijke solidariteitsorganisaties en hun internationale netwerken (CIDSE, Caritas, Pax Christi, Aprodev).

Voeg ook jouw veraal toe!